Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Лесни сладки за Великден

Лесни сладки за Великден

Лесни сладки за Великден
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
19

Необходими продукти

  • яйца - 3 средни
  • кисело мляко - 100 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • лимонова кора
  • портокалова кора
  • мас - 50 мл разтопена
  • олио - 3 с.л.
  • канела - 1 равна ч.л.
  • кафява захар - 200 г
  • брашно от спелта - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • бяло брашно - 200 г + омесване
  • за овалване
  • орехи - 1 шепа смлени
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с кафявата захар, ванилията, канела. Добавете разтопена мас и олио, кисело мляко с разбита в него сода, а бакпулверът се гаси в лъжица ябълков оцет.

Прибавете настъргана кора от лимон и портокал и сипвате трите вида вида брашно - чаша по чаша, като след всяка се бърка с вилица на тесто.

Замесете лепкаво тесто и оставете за 5 минути, докато смелите на едро орехите и ги смесите с кафявата захар.

С намазнени ръце късате топче тесто и притискате горната част в чиния с орехи и захар.

Наредете върху хартия за печене, фурната да е загрята на 180 градуса.

Печете сладките до златисто 10 минути с вентилатор и го изключете, оставете още 4-5 минути и са готови.

Излизат около 19 броя великденски сладки.

Лесните сладки за Великден са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: