Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен свински бут с мед и бира

Печен свински бут с мед и бира

Печен свински бут с мед и бира
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Печен свински бут с мед и бира - нали знаете колко вкусен ще бъде"

Необходими продукти

  • свинско месо - 2 кг от бут
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • дафинов лист - 2 бр.
  • за намазване
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • тъмна бира - 300 мл
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото в голяма тенджера във вода и добавете нарязаните на едро праз лук, моркови, целина, дафинов лист и черен пипер.

Варете го на умерена температура за около 1 час и половина.

Отцедете го добре и го овкусете със сол, черен пипер, горчица и мед от всички страни.

Сложете месото в тавичка и го залейте с бирата.

Покрийте го с фолио и го печете на 200 °C до готовност.

Пасирайте зеленчуците с малко бульон и овкусете с подправки полученото пюре. Поднесете печеното свинско с него.

Печеният свински бут с мед и бира е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: