Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Празнични бонбони с бадеми и шоколад

Празнични бонбони с бадеми и шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Празнични бонбони с бадеми и шоколад
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25

Необходими продукти

  • фурми - 100 грама (обезкостени)
  • бадеми - 100 грама
  • черен шоколад - 50 г
  • тиквено семе - 50 грама
  • масло - 50 грама
  • бадеми - за овалване (нарязани)
  • шоколадови дражета - за декорация
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете бадемите за около 2 минутки. Прибавете тиквените семена и запечете за още толкова.

Свалете от огъня и оставете ядките да се охладят.

Накиснете фурмите във вряла вода. След 15 минути ги отцедете и подсушете върху кухненска хартия.

Маслото и черния шоколад разтопете на водна баня.

Пасирайте в блендер фурмите и ядките, добавте към тях рома и разтопения шоколад. Отново блендирайте.

Оформете малки бонбони.

Оваляйте ги в нарязаните бадеми и поставете всеки шоколадов бонбон в хартиена капсула. Поставете по едно школадово драже.

Оставете бонбоните да стегнат за кратко.

Празничните бонбони с бадеми и шоколад са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: