Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Коледарски топки с дроб и свинско месо

Коледарски топки с дроб и свинско месо

IvankaIvanka
Новак
8452
Коледарски топки с дроб и свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свински дроб - 500 г
  • свинско месо - 500 г (по - тлъсто)
  • було - 1 бр.
  • свинска мас - 2 с.л.
  • лук - 1 гл.
  • черен пипер - 10 зърна
  • чубрица - 1 стрък
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме смес от нарязаното месо като за кебап, свинския дроб и лука на дребно, черния пипер и чубрицата. Посоляваме и разбъркваме сместа.

Оформяме топки от по 200 г и ги увиваме в було.

Намазваме тавата с маста и нареждаме топките.

Слагаме да се пече във фурна, като покриваме тавата с хартия за печене, за да не прегорят топките.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: