Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки ребра със зеленчуци на фурна

Агнешки ребра със зеленчуци на фурна

Агнешки ребра със зеленчуци на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • лапад - 2 връзки
  • агнешки ребра - 2 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • моркови - 2 - 3 големи
  • сол
  • марината
  • олио - 50 мл
  • розмарин
  • червен пипер
  • джоджен - пресен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на порции агнешкото.

Смесете в подходяща купа наситнения пресен джоджен, розмарина, двата вида пипер и олиото. С тази ароматна смес намажете агнешкото от всички страни.

Бланширайте лапада за 1-2 минути. Отцедете и го нарежете, добавете към него нарязания зелен лук, джоджена и магданоза.

Сипете зеленчуковата смес на дъното на тава за печене. Отгоре наредете агнешкото.

Сипете 2 чаши топла вода и покрийте с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете агнешкото около половин час. Намалете градусите на 170 и и печете още около 90 минути.

Агнешките ребра със зеленчуци на фурна са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: