Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Созополско предястие от миди

Созополско предястие от миди

IvankaIvanka
Новак
8452
Созополско предястие от миди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • миди - 3 кг (с черупките)
  • масло - 60 г
  • чесън - 6 ск.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре мидите и ги сваряваме за 15-20 минути във вода, докато се отворят черупките им. Изваждаме месото на мидата и го измиваме.

В тенджерка слагаме изчистените мидени ядки, маслото, нарязания на ситно чесън, посоляваме и заливаме с вода - колкото да покрие.

Варим мидите докато соса намалее на половина.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Роси
Роси
Мидите никога не се варят във вода и се варят не повече от 5 минути,за да се отворят.може да се налее съвсем малко бяло вино.
23.03.2014 22:19
5