Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени картофи»Картофи с фенел и аспержи

Картофи с фенел и аспержи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Картофи с фенел и аспержи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Любимите ни зеленчуци на едно място"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр.
  • краве масло - 15 г
  • чесън - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1/4 бр.
  • лук - 3 стръка, пресен
  • магданоз - 3 стръка
  • фенел - 1/2 корен
  • аспержи - 5 бр.
  • олио - 150 мл
  • розмарин - 1 стрък
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете картофите на едри парчета, тиквичките на малки кубчета, морковите на кръгчета, фенела на тънки ивици, а аспержите, лука и чесъна на малки парчета.

Запържете лука, картофите и моркова в дълбок тиган с малко олио.

Добавете фенела и ги гответе около 3 минути.

След това добавете аспержите, тиквичката и чесъна и ги овкусете със солта, пипера и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркайте ги добре и добавете маслото, розмарина и водата.

Затворете тигана с капак и оставете зеленчуците да се задушат за около 20 минути.

Поднесете задушените картофи като гарнитура или като основно ястие.

Картофите с фенел и аспержи са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: