Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Калкан с картофи и чушки

Калкан с картофи и чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Калкан с картофи и чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
36 мин.
Порции
4
"Пържена рибка с картофки - чудна комбинация"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. сварени
  • калкан - 4 филета (около 200 - 220 г всяко)
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - 4 - 5 с.л.
  • чушки - 4 шепи зелени, не люти
  • магданоз - свеж, за поръсване
  • зехтин - 4 - 5 с.л. + за подправяне на картофите
  • олио - за пържене на чушлетата
  • едра люспеста сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред изпържете малките чушлета в горещо олио, отцедете и затворете в съд с капак, за да са топли.

Нарежете сварените картофи и овкусете със зехтин, сол и оцет. Затоплете незалепващ тиган и сложете калкана с кожата надолу, предварително намазан със зехтин.

После запечете и от другата страна.

На всяко парче пържена риба сложете от картофите, поръсени с чушките и магданоза.

В този тиган запечете нарязаните скилидки чесън. Сложете върху рибата.

Сервирайте калкана с картофи и чушки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: