Начин на приготвяне
Измийте и почистете хека. Сложете върху хартия за печене. Намажете със зехтин отвътре и отвън. Поръсете с мащерка.
Полейте с половината лимонов сок, другата половина лимон нарежете на резени и сложете в корема на рибите. Отдолу наредете зелен лук, сложете и в коремите и завийте с хартия като пакет.
Сложете в тава. Обелете и нарежете на пръчици картофите, поръсете с черен пипер, зехтин и сол. Сложете с незалепваща тава и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете двете тави и печете рибата на за половин час на 200 градуса с вентилатор.
Нарежете доматите на филийки, поръсете зелен лук, сол и черен пипер.
Поднесете печения хек с гарнитура от печени картофи и салата с домати и лук, добавете и малко спанак.