Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Гювечета»Табиетлийски гювечета с наденички

Табиетлийски гювечета с наденички

Табиетлийски гювечета с наденички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Табиетлийски гювечета с наденички за цялото семейство"

Необходими продукти

  • наденици - 4 малки
  • пушен бекон - 100 грама
  • яйца - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • печурки - 12 броя
  • моркови - 4 малки
  • печени чушки - 4 броя
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • лютеница - 4 с.л.
  • бира - 1 кенче (330 мл)
  • сирене - 1 бучка
  • кашкавал
  • пушен червен пипер
  • чубрица
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на всяко от 4-те гювечета нарежете по един картоф - на кубчета. Върху тях разпределете наситнените лук и морков.

Сложете по малко от наденичките и добавете гъбите. Идва ред на бекона и останалите наденички.

Поръсете гювечетата с подправките и във всяко натрошете по 1/2 бульон. Сипете бирата.

Поставете гювечетата в студена фурна, включете на 200 градуса и печете около час и половина.

Извадете и поръсете с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Чукнее по едно яйце и върнете във фурната. Запечете до готовност.

Табиетлийските гювечета с наденички са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: