Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Бабините лимонови курабийки

Бабините лимонови курабийки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Бабините лимонови курабийки
Снимка: Мария Симова
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Хайде да видим кой колко курабийки ще си хапне"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилии - 5 бр.
  • краве масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - за омесване на тестото
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете единия жълтък в малка купичка и сипете малко олио върху него.

Сипете содата в киселото мляко.

Разбийте останалите яйца с миксер и добавете разтопеното масло, захарта, киселото мляко със содата, лимоновата кора и ванилиите.

Добавете брашното на порции и разбъркайте сместа добре.

Омесете меко тесто, което не лепне.

Оформете от него топчета с големина на орех, подредете ги в тава върху хартия за печене и ги намажете със заделения жълтък.

Поръсете вкусните курабийки със захар и ги сложете да се печат до готовност на 180 °C.

По желание ги поръсете след това с пудра захар.

Бабините лимонови курабийки са чудесни за следобедна закуска.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: