Лесни шоколадови сладки

IlariaIlaria
Новак
578
251
33
732
14/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 523
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Свалете сместа от огъня, добавете захарта и бъркайте до получаване на хомогенна консистенция.

Прибавете първото яйце и след като сместа поеме, сложете второто яйце. Отново разбъркайте до хомогенност. Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера. Добавете го към горната смес и замесете меко тесто.

Увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник, за да се стегне. След това оформете топчета с големината на орех. Наредете ги в намаслена тавичка и ги запечете в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.

Внимавайте да не ги пресушите, около 10-12 минути са напълно достатъчни. След като ги извадите ги потопете в разтопения шоколад или просто ги залейте с него.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Пича
Пича
05.01.2016 15:20
Шоколада течен ли трябва да бъде
0
0
Анхела
Анхела
25.02.2015 17:09
може би да е доста сладко след като се добави захар и за това да няма... но ако не е това защо няма зяхар
0
0
шоколадоман
шоколадоман
20.03.2014 15:38
ако да бяхте написали и колко е захарта в рецептата? иначе изглежда да е много вкусно!
0
0