Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печен агнешки бут с картофи на фурна

Печен агнешки бут с картофи на фурна

НикиНики
Новак
2358413k
Печен агнешки бут с картофи на фурна5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Ако и вие обичате агнешко, значи тази рецепта е за вас"

Необходими продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • сушени домати - 7 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • червено вино - 250 мл червено
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка си правим кашичка от сухите подправки, зехтина и настъргания чесън.

С получената смес втриваме добре бутчето и оставяме на хладно за 1 час.

Поставяме агнешкото в гювеча, добавяме нарязания лук и наливаме виното.

Печем на 170°C за 2:30 ч.

Картофите почистваме и нарязваме.

След това изваждаме гювеча, обръщаме бутчето и около него слагаме нарязаните картофи и сушените домати.

Връщаме във фурната и печем агнешки бут с картофи на фурна за още 30 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: