Бяла риба пане

Бяла риба пане
Снимка: Йорданка Тасева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Салатката готова ли е, защото панираната рибка вече е на масата?"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • бяла риба - 5 - 6 филета
  • галета - 5 - 6 с.лъжици
  • лимонов сок - 2 лъжици
  • зехтин - 3 с.л.
  • олио
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете рибните филета и ги полейте с лимоновия сок и зехтина. Оставете рибата в хладилник, за да се овкуси за около 30-тина минути.

В купичка разбийте яйцето.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган.

Оваляйте рибата първо в яйцето, след това в галетата.

Изпържете панираната риба до готовност и поднесете с резени лимон и гарнитура по ваш избор.

Бялата риба пане е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: