Начин на приготвяне
Почистваме си тиквата и я настъргваме на ренде.
Поставяме я в купа, като поръсваме с щипка сол.
Разбъркваме и оставяме за около 20 минути, за да си пусне водичката.
След като изтече това време, я изстискваме добре и оставяме в съда.
В друг съд си сипваме 5 супени лъжици захар, добавяме канелата към нея и разбъркваме.
Готовата смес прибавяме към тиквата и отново разбъркваме.
Маслото разтапяме в микровълновата.
Орехите нарязваме на едро.
Вземаме си корите, разопаковаме и си вземаме една кора от тях.
Намазваме я с маслото и отгоре поставяме втората кора.
От късия край започваме да слагаме от тиквената смес, след което поръсваме с меда отгоре.
Навиваме два оборота, останалата площ, която остава поръсваме с орехите.
Навиваме до края и поставяме в приготвената тавичка.
След като сме направили и всички кори, намазваме най-добрия тиквеник с маслото отгоре и поставяме в печката да се пече.
Печем най-сполучливия тиквеник на 180 °C за около 25-30 минути.
Оставяме да изстинат добре и тогава поръсваме с пудра захар.
Коментари