Пилешка чорба с фиде

Пилешка чорба с фиде
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Лек за душата и цялото тяло е тази пилешка супичка"

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1/2 зелена и 1/2 червена
  • моркови - 1 бр.
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • фиде - 3 шепи
  • за застройка
  • брашно - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата и след това ги охладете.

Прецедете бульона и го запазете.

Нарежете зеленчуците на ситно и ги варете в голяма тенджера с бульона за около 20 минути.

Обезкостете бутчетата и накъсайте месото на парчета.

Добавете го при зеленчуците заедно с фидето.

Овкусете пилешката супа с подправките я варете до готовност на фидето.

Смесете брашното с киселото мляко и жълтъка.

Сипете малко от бульона в застройката и след това я върнете в супата.

Оставете я да заври и я махнете от огъня.

Пилешката чорба с фиде е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: