Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале със сос от кисело мляко и авокадо

Фарфале със сос от кисело мляко и авокадо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Фарфале със сос от кисело мляко и авокадо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава, нарязана
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • фарфале - 500 г
  • авокадо - 1 бр., зряло
  • лимони - 1 бр., на сок
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (250 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • люти чушки - 1 бр., нарязана на филийки
  • целина - 1 бр., сърцевината, нарязана на ситно
  • каперси - 1 1/2 с.л., изплакнати
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват в 2 с.л. от зехтина на умерена температура. Добавя се бялото вино и се държи на котлона, докато виното се изпари.

Пастата се вари във вряща, подсолена вода до пълна готовност. Авокадото се бели, костилката му се отстранява и се реже на кубчета. Поръсва се с лимоновия сок, за да потъмнее. Киселото мляко се разбива с останалия зехтин, поръсва се със солта, черния пипер.

Добавя се лютата чушка, целината, каперсите и магданозът. Пастата се изцежда и се смесва със соса от кисело мляко. Добавят се лукът и авокадото. Разбърква се добре и сервира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: