Маслени гъбки за Коледа

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Маслени гъбки за Коледа
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30

Необходими продукти

  • мас - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч. пудра
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маста, която използваме, трябва да бъде мека, но не течна.

В съд си разбиваме яйцето, като прибавяме захарта и ванилията.

След като добавяме и маста, всичко разбъркваме.

Брашното добавяме малко по малко до получаване на меко тесто.

Получава се маслено тесто, което оформяме на топчета, колкото орех.

Масленките подреждаме в тава, в която сме поставили хартия за печене.

За да се получат формите, които виждате на снимките, си вземаме капачка на химикал и потапяме гърлото на капачката в канелата и правим отпечатък върху всяко топче.

Поставяме в печката и печем празничните сладки в предварително загрята на 200 °C фурна за 12-15 минути.

Изчакваме сладките да изстинат, тогава ги поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: