Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пастърма»Пастърма от свински бут

Пастърма от свински бут

Пастърма от свински бут
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Друго си е на масата да те чака тази пастърмичка с домашно червено вино"

Необходими продукти

  • свинско бон филе - 1 кг
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 500 г
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - около 100 г
  • чубрица - около 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете половината сол в голяма тава по дъното и отгоре сложете свинското бонфиле.

Покрийте го с останалата сол и го оставете на студено така за около 24 часа.

След това измийте месото добре от солта и го подсушете с кухненска хартия.

Нарежете го на парчета и направете дупка във всяко едно, така че да мине канап през тях.

Смесете подправките и оваляйте добре месото в тях.

Закачете свинската пастърма на студено и проветриво място.

След около 9 дни ще е готова за консумация.

Пастърмата от свински бут е чудесно мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: