Агнешко с просо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Агнешко с просо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • просо - 1 ч.ч., измито
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • лук - 1 връзка, пресен
  • мащерка - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се реже на парченца и се слага да ври. Посолява се. Когато месото е почти готово, се добавя просото.

След като кипне, се се намаля котлона, поръсва се с черния пипер и се готви до готовност.

Задушава се лукът в олио и малко вода и малко преди ястието да се свали от огъня, се добавя лукът.

Най-накрая се поръсва щедро с мащерка.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: