Начин на приготвяне
Сложете ябълковите кори в блендер заедно с всички видове брашна, другите кори и канелата. Пасирайте добре.
Сипете бадемовото мляко и зехтина, добавете сиропа от агаве и бакпулвера.
Пуснете уреда на средна мощност, за да се разбие сместа. Трябва да се получи тесто, което е с обикновена гъстота. Ако пък е прекалено рядко, добавете още малко брашно от спелта.
Сложете хартиени кошнички във форма за мъфини и разпределете вътре сместа.
Загрейте фурната на 170 градуса. Печете кексчетата около 20-тина минути или до готовност.
Оставете ги да се охладят и ги извадете от хартийките.
Ако искате да са по-сладки, може да увеличите леко количество на използвания подсладител.
Ябълковите кексчета без захар са чудни!