Пататник Аасорти

Viki_AfzaliViki_Afzali
Копирайтър
1352301
Пататник Аасорти
Снимка: Viki_Afzali
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Сервира се топъл и веднага се изяжда този пататник Аасорти"

Необходими продукти

  • картофи - 8 малки
  • лук - 1 бр. кромид
  • пълномаслена извара - 100 г
  • суджук - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кори за баница - 6 бр.
  • масло - 25 г
  • маслини - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и настъргваме картофите на едро ренде. Посоляваме с половината сол и разбъркваме.

Оставяме ги в купа за 5 минути да си пуснат водата и после го изстискваме много хубаво, за да станат сухи. В друга купа режем на кубчета обезкостените маслини, суджук и кашкавал.

Обелваме лука и нарязваме на ситно. Добавяме лука, отцедените картофи, джоджена и изварата в купата.

Счупваме двете яйца и добавяме солта. Разбъркваме хубаво плънката.

Намазваме с олиото тавата. Слагаме отдолу 4-те кори за баница, като оставяме краищата да висят от тавата.

Разпределяме картофената плънка върху тях.

Отгоре слагаме останалите 2 кори за баница и завиваме краищата на корите. Режем маслото на кубчета.

Печем любимия пататник във фурна на 200 °C около 30 минути, докато пататникът хване хубава коричка.

Сервира се топъл и веднага се изяжда пататник Аасорти! :)

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: