Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Соеви хапки с гъби и лук

Соеви хапки с гъби и лук

Соеви хапки с гъби и лук
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако не хапвате месо, соевите хапки са чудесен вариант, с който да направите едно вкусно ястие"

Необходими продукти

  • соеви хапки - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • гъби - от 1 буркан (300 - 400 грама)
  • домати - 1 к.ч. от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевите хапки се приготвят според описанието на опаковката.

По моето описание - залях една чаена чаша хапки с вода и варих 15 мин. Оставих ги да изстинат.

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото. Добавят се гъбите и се налива малко вода от бульона, в който са се варили хапките.

Готвенето продължава до омекване на лука. Добавят се хапките, доматите и червения пипер. Вари се 5 мин. и се отстранява от огъня.

Манджата се поръсва с черния пипер и нарязан магданоз.

Соевите хапки с гъби и лук са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: