Пилешки дробчета с пикантен сос

ИларияИлария
Новак
578
181
33
720
05/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 564
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 ч.л. масло и 2 с.л. олио и запържете до омекване ситно нарязания лук. В друг тиган се загрява остатъкът от олиото и се пържат до готовност пилешките дреболии, като е добре от време на време да ги разбърквате.

Готовите дробчета се заливат с червеното вино. Ястието се кипва и се вари на тих огън до изпаряването на виното. Добавя се запърженият лук, поръсва се с брашното и нарязаното на парченца масло и се разбърква добре.

Пилешките дробчета се подправят със сол и черен пипер на вкус. Прибавят се настърганите на едро ренде кисели краставици и се заливат със сметаната.

Оставете продуктите да се задушават 10 минути на тих огън под похлупак, след което ги поръсете със ситно нарязан магданоз и задушавайте още 5-6 минути.

Може да поднесете пикантните дробчета с гарнитура картофено пюре, паста или ориз.

Пилешки дробчета с пикантен сос - перфектни за любителите на лютото.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар