Начин на приготвяне
Загрейте 1 ч.л. масло и 2 с.л. олио и запържете до омекване ситно нарязания лук. В друг тиган се загрява остатъкът от олиото и се пържат до готовност пилешките дреболии, като е добре от време на време да ги разбърквате.
Готовите дробчета се заливат с червеното вино. Ястието се кипва и се вари на тих огън до изпаряването на виното. Добавя се запърженият лук, поръсва се с брашното и нарязаното на парченца масло и се разбърква добре.
Пилешките дробчета се подправят със сол и черен пипер на вкус. Прибавят се настърганите на едро ренде кисели краставици и се заливат със сметаната.
Оставете продуктите да се задушават 10 минути на тих огън под похлупак, след което ги поръсете със ситно нарязан магданоз и задушавайте още 5-6 минути.
Може да поднесете пикантните дробчета с гарнитура картофено пюре, паста или ориз.
Пилешки дробчета с пикантен сос - перфектни за любителите на лютото.