Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Фрикасе»Фрикасе с пуешко филе и гъби

Фрикасе с пуешко филе и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Фрикасе с пуешко филе и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
52 мин.
Порции
4
"Ето какъв ще бъде обядът ни днес - фрикасе с пуешко филе и гъби, завиждате ли ни?"

Необходими продукти

  • чесън - 4 скилидки
  • пуешко филе - 600 г
  • сол
  • брашно - 50 г
  • краве масло - 55 г
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • жълтъци - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • черен пипер - 5 зрънца + 1/2 ч.л. смлян
  • мащерка - 3 клонки сушена
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сварете пуешкото месо със сол, олио и зрънца черен пипер. Маслото затоплете на слаб котлон и запържете настъргания чесън.

При него добавете нарязаните гъби, сол и листенцата мащерка. Засилете котлона. Щом гъбите са готови, запържете брашното като бъркате непрекъснато.

Добавете бульона от месото, прецеден. Разбъркайте до гладкост. За да разредите, сипете вода до постигане на желаната гъстота на пуешкото фрикасе.

Сипете месото, сол, черен пипер и гответе ароматното фрикасе още 15 мин.

Застройте със смес от жълтъците и кисело мляко. Разбъркайте и поднесете фрикасето с пуешко филе и гъби с хлебче.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: