Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Испанско гаспачо с череши

Испанско гаспачо с череши

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Испанско гаспачо с череши
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава малка
  • череши - 600 г без костилки
  • козе сирене - натрошено
  • домати - 1 бр. малък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете домата, лука и чушката. Сложете ги в блендер с черешите и разбийте да станат на пюре.

Може да добавите малко вода и сол. Трябва да се получи гладка смес, в която да има контраст между сладко и солено.

Сипете готовото гаспачо в чашки или купички и поднесете с натрошено сирене.

Може да украсите испанското гаспачо с череши с мента.

Поднесете студената супа като предястие на близки и гости.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: