Супа от леща с нахут и черен боб

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
03/12/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене129 мин.
Общо154 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 280
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 1 чаша, (200г) черен
  • нахут - 1 чаша (200 г)
  • леща - 1 чаша (200 г)
  • вода - 2 л
  • лук - 1 глава, нарязана ситно
  • кимион - 1/2 ч.л
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • ориз - 1 чаша (200г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варивата се накисват предварително в студена вода за 12 часа. След това се отцеждат. Бобът и нахутът се слагат в голяма тенджера с вода и се варят 30 мин.

Добавя се лещата и се вари 25-30 мин., или докато бобът, нахутът и лещата омекнат. Лукът и кимиона се запържват в зехтина в голяма тенджера.

Поръсва се със солта и черния пипер. Добавят се бобът, нахутът, лещата и оризът и се оставя на огъня за около 15 мин., или докато оризът омекне.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар