Риба с магданоз

Адела ПетроваАдела ПетроваНовак
12/12/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налимът се почиства от перките, главите, хрилете и вътрешностите и се нарязва на порции. Парчетата риба се поръсват със сол и черен пипер, след което се запържват за кратко в загрятото олио. Изваждат се и се прибират на топло.

В мазнината от пържената риба се запържват ситна нарязаните лук и целина. Когато омекнат се поръсват с предварително запеченото брашно. Постепенно наливаме гореща вода или рибен бульон до получаването на умерено гъст сос. Сосът се овкусява със сол и черен пипер. Добавя се полуизпърженият налим и се оставя да поври 7-8 минути на тих огън.

Слага се ситно нарязания магданоз и се оставя да поври още няколко минути на тих огън. Ястието се сваля от котлона и се застройва с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и лимоновия сок.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар