Наденички от риба

IlariaIlaria
Новак
59762531
Наденички от риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 2.5 кг филе от мерлуза, амур, треска
  • сланина - 300 г
  • лимони - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черва - тънки, за наденичките
  • чесън - 6 скилидки
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се нарязват на едро. Добавя се едро нарязаната сланина и продуктите се смилат в машинка за месо, може да използвате и блендер.

Рибената кайма се подправя с чубрица, черен пипер, пресован чесън, сол. С получената смес се пълнят предварително приготвените черва.

Рибните наденички се оставят да престоят 24 часа в хладилник, след което може да се изпекат върху силно сгорещена скара.

Поднасяме наденички от риба, гарнирани с резени лимони и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: