Селска лютеница

МариянаМарияна
Новак
10222k
Селска лютеница2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Дори да нямате нищо друго за хапване в хладилника, лютеничката с хлебче ще свършат чудесна работа за обяд или вечеря"

Необходими продукти

  • домати - 2 кг
  • чушки - 1 килограм (червени)
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • захар - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, измийте и ги настинете.

В дълбока тава сипете чушките, върху тях разпръснете лука и най-отгоре доматите.

Поръсете с олио и малко сол между пластовете. Върху доматите сипете още малко сол, захарта и останалото олио.

Печете в умерено загрята фурна до омекване на зеленчуците. Когато сместа се сгъсти достатъчно, извадете от фурната и щом се поохлади, смелете в машинка за месо.

Измийте бурканчета и ги подсушете много добре. Насипете лютеницата, затворете с капачки.

Стерилизирайте бурканите за 10 минути от момента на завиране на водата.

Селската лютеница е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: