Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати на фурна

Пълнени домати на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пълнени домати на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - 4 големи
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 4 филии
  • каперси - 2 с.л., изплакнати
  • чушки - 300 г, нарязани на две и почистени от семките
  • босилек - пресен 1 връзка
  • пармезан - 1/2 чаша (60 г)
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки домат се нарязва на две половинки хоризонтално. Вътрешната част на доматите се почиства и осолява.

Поставят се върху гевгир с разрязаната част на надолу и се оставят да се отцеждат около 30 мин. Хлябът, чесънът, каперсите, чушките и босилекът се разбиват с пасатор или блендер, докато се надробят добре. Поръсват се със сол и черен пипер.

Доматите се пълнят с получената смес и се натрошават другите две филии върху тях. Поръсват се с пармезана пълнените домати и им се добавя по малко зехтин. Пекат се около 20 мин, или докато се запекат отгоре.

Вкусни пълнени домати по средиземноморска рецепта.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: