Скумрия с бяло вино

Маргит ЕрменковаМаргит ЕрменковаНовак
06/12/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се почистват от вътрешностите и се подреждат една до друга в подходяща правоъгълна тавичка. Водата, виното и оцетът се смесват. Добавят се нарязаните на филии лук и моркови.

Слагат се чесъна и останалите подправки. Получената смес се вари около 15 минути на умерен котлон, след което се прецежда.

С прецедената марината се заливат скумриите, покриват се с алуминиево фолио и се слагат в студена фурна. Рибата се пече на 150 градуса за около 40-45 минути.

Изважда се от фурната и се оставя да се охлади, преди да се разпредели в чинии за сервиране. Поднася се с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар