Оцетна оризова чорба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Оцетна оризова чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. стрита
  • оцет - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 л. вряща подсолена вода слагате ситно нарязания лук и ориза. Варите на умерен огън оризовата чорба.

След 20 минути прибавяте брашното, препечено и запържено в олиото.

Поръсвате с чубрица и варите на умерен огън, докато се свари оризът.

Отстранявате от огъня и подправяте с оцета готовата чорба.

Оцетна оризова чорба - лесно и икономично ястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: