Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Любимите панирани кашкавалчета

Любимите панирани кашкавалчета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Любимите панирани кашкавалчета2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кашкавал - 500 г Домлян
  • яйца - 4 бр.
  • бира - 1 к.ч. ледена
  • кори за баница - 1/2 пакет готови (250 г)
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 3 щипки
  • галета - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мазнина - за пържене
  • лют пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала на по-дебели правоъгълни парчета с остър нож и го поръсете с черен пипер.

Разпънете една кора и сложете парче кашкавал в нея - завийте го два пъти, съберете краищата на кората и завийте на стегнато руло.

Направете същото и с останалите продукти.

Сложете всички увити парчета в хладилник за около 30 минути.

Вземете една чиния и изсипете в нея царевичното брашно. Във втора изсипете галетата заедно с различни подправки, а в четвърта разбийте яйцата и ги смесете с бирата и малко сол.

Навлажнете кашкавалчетата с малко бира и ги оваляйте в царевичното брашно, след това в яйчената смес и накрая в галетата.

Върнете хапките пак в яйцата и след това отново в галетата.

Пържете панирания кашкавал в дълбок тиган със сгорещена мазнина до готовност и от двете страни.

Извадете ги върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

Насладете се на любимите панирани кашкавалчета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: