ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Босилеково песто за зимата

Босилеково песто за зимата

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2109663k107
Босилеково песто за зимата
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
03/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
"Какво ще кажете за една салата Капрезе с това домашно босилеково песто?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете босилека. Ползвайте само листа.

Изцедете сока на един лимон.

В блендер сложете листа босилек, малко лимонов сок, част от ядките, по 1 скилидка чесън и зехтин. Блендирйте всичко до гладка смес.

След това прехвърлете в голяма купа и продължете по същия начин до изчерпване на количествата.

Накрая прибавете фино настърган пармезан и объркайте добре.

Разпределете соса песто в пластмасови кутии за еднократна употреба и сложете във фризера.

Преди употреба размразете и добавете още зехтин до желаната гъстота.

Размразеното босилеково песто за зимата издържа до седмица, съхранявано в хладилник и обилно полято със зехтин.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: