Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сметанов сос за месо с горгонзола

Сметанов сос за месо с горгонзола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Сметанов сос за месо с горгонзола
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Този сос придава на месото един различен и много интересен вкус, опитайте, за да разберете"

Необходими продукти

  • горгонзола - 100 грама
  • индийско орехче - 1 к.лъжичка
  • готварска сметана - 450 - 500 мл
  • чесън на прах - 1 щипка (или на вкус)
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На умерен огън сложете тенджерка и сипете вътре сметаната. Натрошете и горгонзолата.

Леко увеличете котлона и бъркайте сместа до пълното разтопяване на сиренето.

Овкусете с подправките и добавете меда. Бъркайте соса за месо в продължение на 3-4 минути.

Поднесете топъл към желаното месо по избор.

Сосът може да се приготви и без меда, ако не обичате, но имайте предвид, че много си отива със синьото сирене.

Сметановият сос за месо с горгонзола е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: