Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик на охлювчета

Тутманик на охлювчета

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Тутманик на охлювчета
Снимка: Таня Левенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Никога няма да откажем да си хапнем 1-2 охлювчета от този разкошен тутманик"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 100 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 600 г
  • мая - 7 г суха
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • плънка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • бекон - 50 г
  • риган
  • сирене - 100 г
  • маслини - 20 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за тестото и омесете тесто, което да не лепне и да бъде гладко, без бучки.

Прибавете маята при брашното, направете кладенче и сипете другите съставки вътре. Оставете тестото да втаса, покрито с кърпа.

Разделете на 7 равни части. Разточете всяка на кора. Намазнете ги. Поръсете с нарязан и запържен бекон, маслини, парченца чушка и натрошено сирене. Добавете и риган.

Навийте на руло, което разрежете по средата, за да се получат охлювчета. Едната част завийте така, а другата около нея.

Краищата на солените рула се пухат отдолу, да не си развалят формата. Направете същото и с останалите кори.

Оформете вкусния тутманик в тавата, оставете за половин час да втаса, намажете с жълтък.

Печете тутманика на охлювчета за 40 мин. на 180 градуса и поднесете.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: