Начин на приготвяне
Смесете продуктите за тестото и омесете тесто, което да не лепне и да бъде гладко, без бучки.
Прибавете маята при брашното, направете кладенче и сипете другите съставки вътре. Оставете тестото да втаса, покрито с кърпа.
Разделете на 7 равни части. Разточете всяка на кора. Намазнете ги. Поръсете с нарязан и запържен бекон, маслини, парченца чушка и натрошено сирене. Добавете и риган.
Навийте на руло, което разрежете по средата, за да се получат охлювчета. Едната част завийте така, а другата около нея.
Краищата на солените рула се пухат отдолу, да не си развалят формата. Направете същото и с останалите кори.
Оформете вкусния тутманик в тавата, оставете за половин час да втаса, намажете с жълтък.
Печете тутманика на охлювчета за 40 мин. на 180 градуса и поднесете.