Ezine.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Салата с кейл, картофи и маслини

Салата с кейл, картофи и маслини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Салата с кейл, картофи и маслини3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
2
"След една такава богата картофена салата какво повече му е нужно на човек?"

Необходими продукти

  • картофи - 2 броя (големи или среден размер)
  • овче сирене - 100 грама (или фета)
  • кейл - 70 грама
  • маслини каламата - 12 броя
  • ябълков оцет - 6 с.л. или на вкус
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете картофите в подсолена вода. След около 30 минути ги извадете от водата и оставете да се охладят.

Почистете кейла, премахвайки твърдите жили. Измийте добре и го накъсайте на парчета.

Сложете кейла в купа и поръсете с малко сол, 2-3 лъжици оцет и 4 лъжици олио. Намачкайте леко с пръсти, докато листата омекнат.

Прибавете в купата нарязаните картофи и наситнения лук.

Овкусете салатата с още оцет, олио и сол, тъй като картофите поемат добре подправките.

Прибавете сиренето и маслините към картофената салата, разбъркайте и поднесете.

Салатата с кейл, картофи и маслини е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: