Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнени хлебчета»Пълнени хлебчета по италиански

Пълнени хлебчета по италиански

Vannq88Vannq88
Новак
511250
Пълнени хлебчета по италиански3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • прясно мляко - 120 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • брашно - 250 грама
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За плънката
  • доматена паста - или лютеница
  • маслини - около 20 броя
  • пресен чесън - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко и добавете щипка захар, за да се активира по-бързо.

Междувременно пресейте брашното и направете кладенче в средата му. Сипете вътре активираната мая и олиото, постепенно замесете тестото.

Покрийте го с леко навлажнена кърпа и оставете да втаса на топло - необходими са около 2 часа.

Втасалото тесто разделете на равни части. Всяка топка разточете на кора, като се старайте да я изтъните добре.

Намажете всяка кора с доматено пюре (лютеница), поръсете обилно с наситнени маслини и завършете с нарязан пресен чесън. Навийте и оформете охлювче, като се стараете краищата да останат отдолу.

Отново поръсете пълнените хлебчета с малко наситнен пресен чесън и ги намажете с малко вода и олио.

Боднете по една маслина за украса и печете хлебчетата в предварително загрята на 200 градуса фурна. Готови за около 30-тина минути.

Пълнените хлебчета по италиански са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: