Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко и добавете щипка захар, за да се активира по-бързо.
Междувременно пресейте брашното и направете кладенче в средата му. Сипете вътре активираната мая и олиото, постепенно замесете тестото.
Покрийте го с леко навлажнена кърпа и оставете да втаса на топло - необходими са около 2 часа.
Втасалото тесто разделете на равни части. Всяка топка разточете на кора, като се старайте да я изтъните добре.
Намажете всяка кора с доматено пюре (лютеница), поръсете обилно с наситнени маслини и завършете с нарязан пресен чесън. Навийте и оформете охлювче, като се стараете краищата да останат отдолу.
Отново поръсете пълнените хлебчета с малко наситнен пресен чесън и ги намажете с малко вода и олио.
Боднете по една маслина за украса и печете хлебчетата в предварително загрята на 200 градуса фурна. Готови за около 30-тина минути.
Пълнените хлебчета по италиански са готови.