Начин на приготвяне
Почистете пилешките крилца и ги измийте. Отцедете ги от водата.
Смесете в дълбока купа всички продукти за маринатата и потопете крилцата. Покрийте ги и оставете в хладилник, за да се овкусят - колкото повече стоят, толкова по-вкусни ще станат.
Загрейте мазнина в тиган и пуснете скилидка чесън, за да пусне аромата си. Запържете крилцата за кратко, извадете ги.
Изпържете обелените и нарязани на пръчици картофи в същото олио.
За лютия сос смесете продуктите - лют и пушен пипер, чесън на прах, зехтина и доматеното пюре.
Сервирайте пърженото пиле със соса и в компанията на пържени картофки.
Подлютените пилешки крилца за мераклии са готови.