Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и разрежете на зеленчукови лодки. Издълбайте средната част, нарежете на дребно и заделете. В тенджера загрейте вода и сварете тиквичките за няколко минути. Извадете, отцедете и заделете.
В тиган с малко мазнина запържете лука, нарязан на дребно. Добавете чесъна, а след няколко минути нарязаната вътрешност на тиквичките, които заделихме преди това.
Пържете, докато всичко омекне.
Махнете от котлона, добавете подправките и маскарпонето. Разбъркайте с лъжица. Напълнете всички тиквички и подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Поръсете с кашкавала и печете в предварително загрята фурна на 190-200 градуса до готовност.
Сервирайте салатка с рукола към Пълнени тиквички с маскарпоне.