Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с мерлуза на фурна

Мусака с мерлуза на фурна

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Мусака с мерлуза на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • мерлуза - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер - млян
  • масло - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 750 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и се сварява в подсолена вода. Изважда се и се обезкостява. Картофите се сваряват, след което се нарязват на шайби.

Половината шайби се нареждат в намазана с масло тава, върху тях се нареждат парчета риба и парчета масло, покриват се с останалата половина от картофите.

Яйцата се разбиват с млякото, солта и черния пипер и с тази смес се залива мусаката от риба. Пече се на силна фурна приготвената мусака.

Вкусна мусака - чудесно ястие с риба!

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: