Начин на приготвяне
Тиквичките са измиват и се нарязват на две през средата. Всяка половинка се нарязва на тънки ленти, които се слагат в купа със студена вода.
Прави се смес от двата вида брашно и солта. По желание може да добавите към подправките чесън на прах и бял пипер.
Нарязаните ленти от тиквички се вадят от водата, потапят се в сместа от брашната и подправките, след което се потапят отново в с купа със студена вода и се пускат в тигана със силно нагорещено олио.
Пържат се до златист загар. Пържените тиквички се вадят от тигана и се слагат върху кухненска хартия една до друга, за да се отцедят от мазнината.
Сервират се в чиния една до друга, но никога не трябва да се редят една върху друга, за да запазят хрупкавостта си.
Сосът се приготвя като една скилидка чесън се счуква с щипка сол. Добавя се киселото мляко и ситно нарязания копър и се разбърква.
Хрупкавите тиквички с млечен сос се сервират за обяд или вечеря.