Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени тиквички»Хрупкави тиквички с млечен сос

Хрупкави тиквички с млечен сос

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Хрупкави тиквички с млечен сос
Снимка: Кристина Бонева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако сега не си готвите често хрупкави тиквички с млечен сос, после цяла зима ще съжалявате"

Необходими продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 с.л.
  • олио
  • За соса
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките са измиват и се нарязват на две през средата. Всяка половинка се нарязва на тънки ленти, които се слагат в купа със студена вода.

Прави се смес от двата вида брашно и солта. По желание може да добавите към подправките чесън на прах и бял пипер.

Нарязаните ленти от тиквички се вадят от водата, потапят се в сместа от брашната и подправките, след което се потапят отново в с купа със студена вода и се пускат в тигана със силно нагорещено олио.

Пържат се до златист загар. Пържените тиквички се вадят от тигана и се слагат върху кухненска хартия една до друга, за да се отцедят от мазнината.

Сервират се в чиния една до друга, но никога не трябва да се редят една върху друга, за да запазят хрупкавостта си.

Сосът се приготвя като една скилидка чесън се счуква с щипка сол. Добавя се киселото мляко и ситно нарязания копър и се разбърква.

Хрупкавите тиквички с млечен сос се сервират за обяд или вечеря.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: