Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Печено авокадо за гарнитура

Печено авокадо за гарнитура

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печено авокадо за гарнитура
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
14 мин.
Порции
2
"Добавете това печено авокадо към любимото месце или рибка като гарнитура"

Необходими продукти

  • авокадо - 2 бр. узрели
  • лайм - 1 бр.
  • кориандър - 1 с.л. сушен, стрит
  • зехтин - 4 с.л. + за намазване
  • сол - малдонска /на люспи/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете авокадото, разрежете на две през средата и махнете костилката. Нарежете половинки още веднъж.

Пригответе си смес от сок от лайма, стрит кориандър и зехтин. Оваляйте парченцата в нея.

Затоплете грила, намазнен със зехтин. За да предотвратите залепване на печеното авокадо, сложете намазнена хартия за печене върху грила.

Наредете парченцата авокадо, изпечете от двете страни до златисто.

Може да поднесете печеното авокадо за гарнитура към риба или месо, както и като апетитно предястие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: