Домашна бейби моцарела

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
59
Домашна бейби моцарела
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Защо да обикаляме магазините за моцарела, когато и сами можем да си я приготвим вкъщи"

Необходими продукти

  • сол
  • краве мляко - 3 л домашно
  • оцет - 150 мл винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набавете си специален термометър за готвене, с който да измервате градусите на храната.

Млякото се загрява до 40 градуса. Сваля се от котлона, добавя се оцетът при непрекъснато бъркане.

Щом сместа се охлади, разбъркайте с ръка. По желание може да направите една голяма пита домашно сирене или няколко по-малки както е в случая.

Имайте предвид, че от млякото ще ви остане суроватка.

Отцедете домашната моцарела, сложете я пак в тенджерата и загрейте котлона на ниски градуси. Сиренето трябва да остане хладко. Премесете още няколко пъти.

Сипете сиренето с подходящ съд. Прецедете суроватката и го залейте с нея.

Домашната бейби моцарела е готова!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: