Начин на приготвяне
Загрейте маслото и зехтина в дълбок тиган и запържете накълцания на ситно кромид лук.
Добавете брашното и малко парченца хамон. Запържете ги за няколко минути.
Налейте прясното мляко при непрекъснато разбиване с телена бъркалка.
Оставете сместа да се сгъсти и я овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
Добавете след това останалата испанска шунка и нарязаните на много ситно варени яйца.
Покрийте гъстата смес с прозрачно фолио и я оставете за около 8 часа в хладилник.
Оформете след това от нея крокети с ръце и вода, за да не ви лепне.
Оваляйте ги в брашно, след това в яйце и накрая в галета.
Пържете ги до златисто в сгорещена мазнина.
Извадете тези вкусни крокети върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина от тях.
По желание може да направите майонезен сос за това испанско мезе.
Крокетите с хамон са много вкусни.
Коментари