ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети с хамон

Крокети с хамон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8052k15k713
Крокети с хамон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
04/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"За това испанско мезенце с хамон би било хубаво да приготвите и един домашен млечен сос"

Необходими Продукти

  • брашно - 170 г + за овалване
  • прясно мляко - 800 мл
  • хамон - 150 г
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 2 бр. за панировката + 2 бр. твърдо сварени
  • зехтин - 50 г
  • лук - 50 г
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и зехтина в дълбок тиган и запържете накълцания на ситно кромид лук.

Добавете брашното и малко парченца хамон. Запържете ги за няколко минути.

Налейте прясното мляко при непрекъснато разбиване с телена бъркалка.

Оставете сместа да се сгъсти и я овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.

Добавете след това останалата испанска шунка и нарязаните на много ситно варени яйца.

Покрийте гъстата смес с прозрачно фолио и я оставете за около 8 часа в хладилник.

Оформете след това от нея крокети с ръце и вода, за да не ви лепне.

Оваляйте ги в брашно, след това в яйце и накрая в галета.

Пържете ги до златисто в сгорещена мазнина.

Извадете тези вкусни крокети върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина от тях.

По желание може да направите майонезен сос за това испанско мезе.

Крокетите с хамон са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: