Начин на приготвяне
Обичате ли класическо пиле с ориз? А какво ще кажете за патешко с ориз? Ето как да приготвите тази вкусна идея.
Почистваме птицата, а дреболиите на патицата нарязваме на дребно.
В тиган запържваме заедно с лука, добавяме червения пипер, нарязаните гъби, настъргания морков и посоляваме.
Щом гъбите омекнат, добавяме ориза и готвим до прозрачност.
Отнемаме от котлона и добавяме нарязания на ситно магданоз.
Пълним патицата с плънката и я зашиваме. В купичка си правим кашичка с червен пипер и малко зехтин.
С четка мажем патицата, слагаме няколко резенчета лимон и покриваме тавата с фолио.
Печем патицата на 180 градуса за 100 мин. премахваме фолиото и я запичаме.
По желание може да сервирате салата от маруля към Пълнена патица с ориз на фурна.