Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Шоколадови кексчета с течен център

Шоколадови кексчета с течен център

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Шоколадови кексчета с течен център5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Истинско удоволствие е дори само да разрежеш това шоколадово суфле с течен център"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. М
  • захар - 140 г
  • масло - 100 г
  • шоколад - 100 г (мин. 60% какао)
  • брашно - 70 г
  • какао - 30 г
  • масло - за намазване на формичките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява на 220 °C.

Пригответе си шест форми за печене, които намажете с меко масло.

В съд на водна баня сложете маслото и шоколада. Бъркайте, докато се разтопят напълно. Оставете шоколадовата смес леко да се охлади.

В друг съд разбийте яйцата и захарта. Прибавете към тях разтопените шоколад и масло на тънка струйка, бъркайки непрекъснато.

Пресейте брашното и какаото и ги добавете. Разбъркайте до хомогенност.

Разпределете сместа във формичките и сложете шоколадовите суфлета да се пекат в загрята фурна на 220 градуса за 10 минути.

Поднесе шоколадовите кексчета с течен център горещи, поръсени с малко пудра захар.

Да ви е сладко с тези шоколадови кексчета с течен център!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: