Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява на 220 °C.
Пригответе си шест форми за печене, които намажете с меко масло.
В съд на водна баня сложете маслото и шоколада. Бъркайте, докато се разтопят напълно. Оставете шоколадовата смес леко да се охлади.
В друг съд разбийте яйцата и захарта. Прибавете към тях разтопените шоколад и масло на тънка струйка, бъркайки непрекъснато.
Пресейте брашното и какаото и ги добавете. Разбъркайте до хомогенност.
Разпределете сместа във формичките и сложете шоколадовите суфлета да се пекат в загрята фурна на 220 градуса за 10 минути.
Поднесе шоколадовите кексчета с течен център горещи, поръсени с малко пудра захар.
Да ви е сладко с тези шоколадови кексчета с течен център!